Sobre Imponderabilia Mundi

Vam escollir el nom impronunciable d’Imponderabilia Mundi per aquest blog en un moment -l’inici de la carrera- en què estàvem fascinades per Ryszard Kapuscinksi. I sí, un moment en què encara no dominàvem el tema del SEO. Pel periodista polonès, la imponderabilia són “colors, temperatures, atmosferes, climes”, la tercera font de la que beuen els periodistes, després de les persones i els documents: el tot indefinible que ens envolta. El periodista ha de saber llegir-la i desxifrar-la, i com a noves i entusiasmades estudiants, teníem moltes ganes de començar-ho a fer.

Aquest blog va néixer amb la voluntat de publicar-hi tot allò que anéssim escrivint durant la carrera. En aquest sentit, hi trobareu peces de temes molt diversos. Més de dos anys després, hi hem afegit la reflexió sobre el periodisme en si mateix a través del Cicle de Metaperiodisme. En el marc d’aquest projecte, entrevistem a periodistes perquè pensem que és la millor manera d’analitzar l’estat de la professió i, sobretot, d’aprendre a través de la seva experiència.

Som a punt d’acabar la carrera i tenim més ganes que mai de dedicar-nos a aquesta professió que, tot i les queixes i crítiques que s’endú dels qui hi treballen, tots ho sabem: als periodistes ens encanta. I pel que fa a les crítiques externes, abundants últimament, creiem que han de ser un punt de partida per continuar treballant, esforçant-nos, i per transformar la professió. La informació és un dret necessari per ser lliures i el periodisme no pot deixar d’estar mai al servei de la ciutadania.

Anuncis

One thought on “Sobre Imponderabilia Mundi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: